top of page

APK Personenauto's & Lichte bedrijfswagens


De algemene periodieke keuring(APK) is een in Europa verplichte keuring om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen.

Een APK is een momentopname en geen garantie dat u het komende jaar geen kosten aan uw auto krijgt. Uw voertuig wordt alleen gecontroleerd op aspecten die te maken hebben met de verkeersveiligheid en het milieu.

Onderhoudsaspecten die de levensduur van uw auto verlengen, zoals het reinigen van de remmen, het vervangen van filters, olie, bougies, etc vallen niet onder de APK.

Voor een benzine auto kost de APK € 37,50 en voor een diesel auto € 55,00 inclusief BTW, viergasmeting of deeltjesteller en afmeldkosten ad € 5,10.

APK in combinatie met een onderhoudsbeurt kost enkel € 5,10. (afmeldkosten RDW).

Herkeuring kost € 32.40 (diesel auto € 49,90) tenzij de benodigde reparatie(s) door ons worden uitgevoerd. APK VERVALLEN!!!

Vanaf 2 maanden voor de APK datum kunt u de auto laten keuren met behoud van dezelfde vervaldatum. Zodra de APK vervallen is mag de auto niet meer op de openbare weg. Buiten het risico op een bekeuring kan het ook problemen opleveren bij een ongeval/aanrijding met de verzekeringsmaatschappij.

Voorkom problemen en laat uw auto tijdig bij ons keuren. 

bottom of page